Straatverlichting Buitengebied

Begin november 2022 viel er bij alle bewoners in het buitengebied van Hardenberg een brief in de bus met info over de openbare straatverlichting in het buitengebied.

De gemeente gaat de verlichting, die nu zo’n 30-40 jaar oud is vervangen. De brief nodigde uit om info-avonden te bezoeken; voor Rheezerveen / Heemserveen was dat 6 dec jl in De Baron te Dedemsvaart. Een delegatie van Plaatselijk Belang is daar naartoe geweest.

Bij de presentatie werden detailkaartjes getoond met de plaatsen waar nu straatverlichting aanwezig is en er was ook een overzichtskaartje:

Kaartje 1, Kaartje 2 , Kaartje 3; Overzichtskaart huidige status

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Straatverlichting-1024x612.jpg

Men wel graag dat wij, als Plaatselijk Belang Vereniging, de inwoners via de website willen vragen mee te denken over waar het wel of niet nodig is dat er straatverlichting staat maar ook op welke uren de verlichting wel of niet (of minder) nodig is.

Het gaat niet alleen over verlichting van de wegen maar het kan ook betrekking hebben op betere (witte) belijningen op de wegen, het plaatsen van kattenogen, reflecterende bermpaaltjes etc.

Inmiddels zijn de reacties vanuit de plaatselijk belang verenigingen verzamelt (het waren er niet veel…) en zal de uitvoering voor led-verlichting voor de straatverlichting aangepakt worden

In het mei 2024 ontvingen we bericht dat dat in ons deelgebied nr 1 (zie dit overzicht voor de “verledding”) vanaf week 32 (na de bouwvak) zal plaatsvinden.