Straatverlichting Buitengebied

Begin november 2022 viel er bij alle bewoners in het buitengebied van Hardenberg een brief in de bus met info over de openbare straatverlichting in het buitengebied.

De gemeente gaat de verlichting, die nu zo’n 30-40 jaar oud is vervangen. De brief nodigde uit om info-avonden te bezoeken; voor Rheezerveen / Heemserveen was dat 6 dec jl in De Baron te Dedemsvaart. Een delegatie van Plaatselijk Belang is daar naartoe geweest.

Bij de presentatie werden detailkaartjes getoond met de plaatsen waar nu straatverlichting aanwezig is en er was ook een overzichtskaartje:

Kaartje 1, Kaartje 2 , Kaartje 3; Overzichtskaart huidige status

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Straatverlichting-1024x612.jpg

Men wel graag dat wij, als Plaatselijk Belang Vereniging, de inwoners via de website willen vragen mee te denken over waar het wel of niet nodig is dat er straatverlichting staat maar ook op welke uren de verlichting wel of niet (of minder) nodig is.

Het gaat niet alleen over verlichting van de wegen maar het kan ook betrekking hebben op betere (witte) belijningen op de wegen, het plaatsen van kattenogen, reflecterende bermpaaltjes etc.

Suggesties van onze inwoners ontvangen we graag in de maand december en januari. Dat kan direct als reactie op dit bericht (onderaan) of via het mailadres van de secretaris, secretaris@pbrheezerveenheemserveen.nl. Wij sturen de reacties dan door naar de gemeente. Mensen mogen uiteraard ook rechtstreeks naar de Gemeente reageren ovl@hardenberg.nl.

De bedoeling is dat de werkzaamheden half 2023 zullen beginnen.