Oranjefeest vol activiteiten en vermaak

Overgenomen uit “De Toren” van za 20 mei 2023 Hardenberg

Het bestuur van de Oranjevereniging heeft een mooi programma voor de feestweek opgezet.

Nog een paar weken en dan gaan alle remmen los rond Rheezerveen-Heemserveen. Het bestuur van de plaatselijke Oranjebuurt heeft een prachtig gevarieerd programma opgezet voor het Oranjefeest dat van 7 tot en met 10 juni in de buurtschap wordt gevierd. 

De aftrap van de feestelijkheden vindt woensdagavond 7 juni plaats met een verlichte tuinenwedstrijd met als thema: spreekwoorden en gezegdes. In dit verband worden er 3 prijzen beschikbaar gesteld voor individuele tuinen en drie prijzen voor de uitbeelding individueel.

Het feestprogramma wordt donderdagavond 8 juni vervolgd met een bingo met aansluitend gezellige muziek. De bingo begint om 20.00 uur. De feesttent is vanaf 19.30 uur geopend. Tijdens de bingo kunnen er tal van aantrekkelijke prijzen gewonnen worden met natuurlijk een superprijs in de superronde. 

Op de ochtend van vrijdag 9 juni vindt er een spelletjesochtend plaats voor de peuters en basisschoolkinderen. Alle kinderen kunnen zich om 9.00 uur melden bij de feesttent. Aansluitend wordt er gezamenlijk pannenkoeken gegeten. “Publiek is bij de spelletjes van harte welkom,” aldus de organisatie. 

Vrijdag 9 juni wordt in samenwerking met Erik Volkers en 3 juryleden een Bonte Avond gehouden. “De tent is open vanaf 19.00 uur. We beginnen met de optredens van de kinderen van de basisschool om 19.30 uur. Na de pauze en de prijsuitreiking van de kinderen kunnen de volwassenen zich weer uitleven op het podium. De teams die meedoen met de Oranjespelen krijgen de mogelijkheid om extra punten te scoren met het meedoen van de Bonte Avond, die meetellen in de totaalscore. We hopen dat iedereen daarom extra gemotiveerd is om mee te doen aan de Bonte Avond. Erik Volkers zal samen met enkele juryleden de Bonte Avond leiden. Geef je op en leef je uit met een Bonte act, hoe bonter hoe beter,” aldus het organiserende bestuur van de Oranjebuurt.

Op zaterdag 10 juni staan de Oranjespelen op het programma. “De Weilandgames zijn dit jaar vervangen door de Oranjespelen, zodat iedereen van jong tot oud mee kan doen,” meldt de organisatie. De Oranjespelen beginnen om 11.00 uur. De captains moeten zich om 10.30 uur melden bij de jury. Elk team moet zorgen voor een joker. Deze kan naar eigen inzicht worden ingezet bij een willekeurig spel, waardoor extra punten behaald kunnen worden Omdat er ook spelletjes met water worden gehouden adviseert de organisatie deelnemers te zorgen voor extra droge kleding, waaronder sokken.  De zaterdagavond en daarmee het Oranjefeest wordt afgesloten met een zinderende muziekavond met optreden van de All-In coverband. De tent is in dit verband open vanaf 21.00 uur. Toegangskaarten voor dit evenement kosten 10 euro. 

Plaats een reactie